Spørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Historie

James McKeen Cattell, en af den moderne psykologis frontfigurer og USA's første professor i psykologi, grundlagde i 1921 The Psychological Corporation. Sammen med to af sine tidligere studerende fra Columbia University, Robert Woodworth og Edward Lee Thorndike, markedsførte og distribuerede Cattell test til psykologer over hele USA. Allerede i 1939 publicerede The Psychological Corporation den første Wechslerskala, Wechsler-Bellevue Scale of Intelligence.

I 1960 fusionerede to voksende forlag inden for uddannelsesområdet, Harcourt Brace & Company og World Book Company. World Book Company havde på det tidspunkt en række videns- og intelligenstest i sin portefølje. Den nye virksomhed, der senere fik navnet Harcourt Brace Jovanovich, overtog i 1970 The Psychological Corporation. I de efterfølgende år gennemførte man yderligere overtagelser både i og uden for USA, og disse udgjorde grundlaget for virksomheden, som den ser ud i dag. The Psychological Corporation var ejet af Reed Elsevier, plc., 2001-2008.

I 2003 skiftede The Psychological Corporation navn til Harcourt Assessment, Inc. Man har dog beholdt navnet The Psychological Corporation som varemærke på virksomhedens kliniske produkter.

Som følge af ejerskiftet i 2008 (Pearsons overtagelse af Harcourt Assessment) er endnu en historisk linje blevet føjet til ovennævnte beskrivelse. Pearson har sine rødder så langt tilbage som begyndelsen af 1700-tallet, men har beskæftiget sig med psykologiske test siden 1990'erne. I kraft af overtagelsen af de amerikanske forlag NCS og AGS i henholdsvis 2000 og 2005 styrkede Pearson sin position på området og har med overtagelsen af Harcourt Assessment konsolideret sin position yderligere.

Du kan læse mere om Pearsons historie på www.pearson.com og www.pearsonassessments.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have aktuel information om vores test og kurser? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.