Spørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Alle ordre, der afgives før d. 16. december 2022, vil blive leveret før d. 31. december 2022. *Dette gælder ved køb af alle digitale test, papir og blyant-versioner, registreringsskemaer og licenser, så længe lager haves og med forbehold for uforudsete omstændigheder, som kan forsinke leveranchen.

Ravens matricer – Raven's matricer vil blive erstattet af Raven's 2 den 1. juli 2022

John Raven, 1998
X

Specifikationer

Administrering Gruppe eller individuel
Tidsforbrug Ikke-tidsbegrænset administrering, ca. 15–60 min. afhængig af udgave. Tidsbegrænset administrering, 40 min.
Sprogversion Engelsk originalversion
Kompetencekrav Certified in psychological contexts, Cand.pæd. i pædagogisk psykologi, Psykolog
Aldersinterval Coloured Progressive Matrices, børn og ældre. Standard Progressive Matrices, 8–65 år. Advanced Progressive Matrices, voksne
Testtype Ikke-verbal test af generel intelligens til børn og voksne

Raven's matricer vil blive erstattet af Raven's 2 den 1. juli 2022

Raven's matricer er blevet erstattet af en ny version med nye standarder og forbedret indhold. Den nye version erstatter alle tidligere versioner af Raven's. Læs mere om Raven's 2 her. Hvis du har spørgsmål eller tvivl om den nye version, kan du kontakte vores produktspecialister.

 

Ravens matricer er en serie ikke-verbale intelligenstests beregnet til vurdering af generel intelligens. Ravens matricer kan anvendes i såvel kliniske som erhvervspsykologiske sammenhænge og udgør den internationalt generelt anerkendte standard for ”g-test”. Ravens matricer måler evnen til, ud fra hvad der allerede er kendt, logisk at udlede nye relationer og mønstre.

Ravens matricer fås i tre udgaver, Coloured Progressive Matrices (CPM), Standard Progressive Matrices (SPM) og Advanced Progressive Matrices (APM). CPM er først og fremmest beregnet til testning af yngre børn og ressourcesvage unge og voksne. SPM kan anvendes til normalpræsterende børn og voksne. APM indeholder den sværeste samling opgaver og kan med fordel anvendes i erhvervspsykologiske udvælgelsessituationer. Hver udgave består af en manual, testhæfte(r) med opgaver samt registreringsskemaer. For et par år siden supplerede man de oprindelige udgaver af Ravens matricer med parallelle og udvidede versioner. Dette gjorde man for at kunne tilbyde alternativer i de tilfælde, hvor der er grund til at tro, at nogen af de oprindelige matricer har mistet deres diskriminative evne, fx hvis en person har taget testen tidligere. De oprindelige udgaver betegnes ”Classic”, for at skelne mellem dem og de nyere udgaver.

Den teoretiske baggrund beskrives i grundmanualen til samtlige udgaver, ”General overview”. Normer (primært britiske og amerikanske) findes i de enkelte manualer og i Research Supplement 3.

SPM = Standard Progressive Matrices
CPM = Coloured Progressive Matrices
APM = Advanced Progressive Matrices

Log ind for at handle i webshoppen.

Grupperede produktartikler
Produktnavn Ekskl. moms
DO NOT ORDER
Varenummer DO NOT ORDER
0,00 kr
Alle priser er ekskl. Moms.