ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Ordrer bestilt før 15. december kl. 12:00 vil blive leveret og faktureret i 2023. Uforudsete omstændigheder forbeholdes.
offset_212142_LowRe

Fjernadministrering

Hej! 

Bliver Q-interactive tilpasset til fjernadministrering?  

Svar: 

Under coronapandemien har samfundet som helhed forandret sig. Mange mennesker arbejder hjemmefra nu, og nogle ved allerede, at de også skal fortsætte med det efter pandemien. I den forbindelse er der også opstået spørgsmål vedrørende psykologisk testning – hvordan kan man bære sig ad for at fjernadministrere disse test, uden at testens reliabilitet og validitet påvirkes? Vi har i en årrække tilbudt en digital platform ved navn Q-interactive, der gør det muligt at administrere WISC-V via en iPad. Da opstår det naturlige spørgsmål, om dette system allerede nu fungerer til fjernadministrering, eller om der er planer for, at man skal kunne bruge det på den måde i fremtiden.  

Q-interactive blev udviklet lang tid før coronapandemien med henblik på at digitalisere test for at gøre det nemmere for testlederen at administrere og score de test, der findes på platformen. Dette har dog ikke resulteret i, at udviklingen af papir og blyant-udgaver af de samme test, som findes på Q-interactive, er ophørt, men derimod at de test, der er tilgængelige digitalt via iPad også fås i en tilsvarende papir- og blyant-udgave. For at sikre, at testresultater er af samme kvalitet, uanset hvilken en af versionerne, som testlederen bruger, så har Pearson valgt et mere ”konservativt” design ved udformningen af de digitale versioner. Dette indebærer kort og godt, at fremgangsmåden ved testningen skal være så ens som muligt uanset version, og i den forbindelse kan man bl.a. nævne de generelle testanvisninger om, at testningen sker på stedet i form af et fysisk møde. Testen på Q-interactive er dermed udarbejdet med henblik på, at testning, også ved digital testning, skal ske ved et fysisk møde, hvor testleder og testperson befinder sig i samme rum. Coronapandemien har dog vist, at der er behov for andre løsninger, hvad testmiljøer angår, og derfor undersøger Pearson, hvordan man kan gøre fjernadministrering mulig. I øjeblikket befinder dette sig på et tidligt stadie, og der er ingen konkrete planer for hvornår – og om – testen på Q-interactive kan fjernadministreres.  


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have aktuel information om vores test og kurser? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.