ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.
iStock-1135957607_LowRe

Forskellen mellem Q-global og Q-interactive

Hej!  

Hvad er forskellen mellem Q-global og Q-interactive egentlig? Jeg bliver nogle gange forvirret over, hvilken testplatform jeg skal bruge, og hvorfor nogle test findes på den ene og ikke på den anden platform.  

 

Svar: 

Q-interactive og Q-global er to separate internetbaserede testplatforme, som kan bruges til at administrere, score og generere rapporter fra psykologiske test. Der findes både ligheder og forskelle mellem platformenes funktioner og anvendelsesområder. Hvis man får et bedre billede af, hvad testplatformene kan (og ikke kan), så bliver det også mere tydeligt, hvornår man skal bruge den ene eller den anden.  

 

Q-global 

Q-global giver mulighed for såvel administrering af test og spørgeskemaer som scoring og resultatredegørelse via computeren. Som bruger på Q-global kan det typisk se således ud: Brugeren opretter en testperson, tildeler et spørgeskema, lader respondenten udfylde spørgeskemaet og genererer en resultatrapport. Tildelingen af spørgeskemaer kan gøres på tre forskellige måder på Q-global:  

·   Manuel registrering: Brugeren kan vælge at administrere en test/et spørgeskema i papir- og blyant-udgave, registrere råscorerne i Q-globals scoringsmodul og til sidst generere en resultatrapport. Da fungerer Q-global udelukkende som et scoringsprogram.  

·   Skærmadministrering: Brugeren kan vælge at lade testpersonen gennemføre testen eller udfylde spørgeskemaet direkte på skærmen i forbindelse med et besøg hos brugeren. Derefter kan en resultatrapport genereres.  

·   Fjernadministrering: Brugeren kan vælge at sende en mail til respondenten med en invitation til at gennemføre testen eller udfylde spørgeskemaet derhjemme eller et andet sted. Derefter kan brugeren generere en resultatrapport.  

Spørgeskemaer og test, der kan udvikles ud fra en eller flere af disse administreringsformer eller formater, havner på vores testplatform Q-global. Et eksempel er vores spørgeskema Brown EF/A, der er kompatibelt med alle tre typer registrering af data. Et eksempel på en test er Raven’s 2, som kan skærmadministreres uden ekstra testmateriale, og her kan data også registreres manuelt ved administrering af papir- og blyant-udgaven. Et eksempel på en test, hvor Q-global udelukkende fungerer som et scoringsprogram, er WAIS-IV. Alt i alt indebærer dette, at vi har mange flere test på Q-global end på Q-interactive.  

 

Q-interactive 

Q-interactive gør det muligt at administrere og score test via to iPads og derefter generere rapporter online. Det er en digital testplatform, som effektiviserer hele testforløbet og samler manualer, registreringsskemaer, stimulusbøger, stopur, lydoptagelser og scoringsprogrammer på et og samme sted. Hvis en test udvikles på Q-interactive, så er det fordi, man er nødt til at bruge iPads til at administrere testen.  

 

Brugen af Q-interactive kræver som sagt to iPads. Den ene iPad fungerer som en stimulusbog og placeres foran testpersonen. Den anden iPad fungerer som registreringsskema og manuel og bruges af testlederen til at administrere selve testen. Efter tildeling af point sker scoring og resultatredegørelse automatisk. Man får fx skalascorer i realtid lige efter administrering af en delprøve. De test, der findes på Q-interative lige nu, er WISC-V. I fremtiden bliver flere af vores test udviklet, så de fungerer på platformen.  

 

Vil du vide mere om Q-interactive og Q-global? Her kan du læse mere om Q-interactive, og her er alle test, som findes på Q-global.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have aktuel information om vores test og kurser? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

top