ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Vigtig information om Cogmed

cogmedntylogga

Vigtig information om Cogmed

I november 2019 informerede Pearson om, at vi havde indgået en aftale om overdragelse af driften og den fremtidige udvikling af Cogmed Arbejdshukommelsestræning (Cogmed) til en ny virksomhed, der er grundlagt af professor dr.phil. Torkel Klingberg.

 

Siden da har denne virksomhed arbejdet med at udvikle en “ny” Cogmed – baseret på en opdateret teknisk platform, der ikke er afhængig af Flash-teknik, da Flash vil blive afviklet ved udgangen af 2020.

 

Vi er utroligt glade for, at vi nu kan meddele, at den opgraderede version af Cogmed næsten er færdig til at blive udgivet, og ifølge planen vil den blive lanceret i begyndelsen af november. Dette indebærer, at alle nuværende brugere af Cogmed allerede nu bør forberede sig på denne lancering. De træningsprogrammer, der er påbegyndt på den nuværende platform, skal afsluttes inden udgangen af 2020. Når den nye version er lanceret, skal alle nye træningsprogrammer startes på den nye platform.

 

Vi opfordrer dig til at læse informationen om denne ændring og at planlægge træningsprogrammer med klienter og elever ud fra disse ændringer. Det kan være en god idé ikke at starte nogen nye træningsprogrammer, før den nye version af Cogmed er lanceret, hvis du ikke er helt sikker på, at det påbegyndte træningsprogram kan afsluttes inden årets udgang. Hvis du har spørgsmål om, hvad dette indebærer for dig, så kontakt os gerne via nedenstående mailadresse eller telefonnummer.

 

Den “nye” Cogmed bliver en komplet systemopgradering, der indebærer forbedringer af både oplevelsen af selve arbejdshukommelsestræningen, men også af Cogmed Coach Center (CCC), der bruges til at skabe og overvåge træningsprogrammer.

 

Det, der ikke berøres af ændringerne, er selve træningsmodulerne eller træningsalgoritmerne. Dermed kan vi sikre, at de gode effekter af at bruge Cogmed – som har vist sig i over 100 offentliggjorde studier – forbliver intakte.

 

Her er nogle af nyhederne:

 

  • · Et rent og moderne webbaseret design og en god brugeroplevelse for såvel coaches som den, der træner.

 

  • · Større træningsfleksibilitet ved at adskille træningsprogrammets sværhedsgrad fra spildesignet på skærmen (ikke flere JM, RM og QM-niveauer).

 

  • · Et nyt og integreret belønningssystem, der er udformet med topmoderne gamification i form af en verdensbygger, som visualiserer træningsforløbet for at sikre maksimal motivation og overholdelse.

 

  • · Et nyt CCC-design, hvor der er fokus på overordnet information, der er tilgængelig med det samme, og hvor der er mulighed for at få mere detaljeret information ved hjælp af ”hover-teknik” og et kortsystem, som aktiveres mobilt.

 

Nogle af de funktioner, der indgår i den nuværende platform, findes ikke i den nye version. Du kan læse meget mere om funktionerne i det nye Cogmed-program ved at besøge den nye globale Cogmed-hjemmeside.

 

Og dermed er den første forbedrede udgave Cogmed-systemet nu tilgængelig, så du kan se nærmere på den og bruge den!

 

At sammenføre mennesker, der vil bruge Cogmed, med en Cogmed-leverandør i nærheden, er en af de mest efterspurgte funktioner blandt vores kunder og i vores community. Derfor er vi stolte af at kunne lancere den nye og globale kortfunktion Cogmed Find Provider. Med denne kortfunktion kan potentielle Cogmed-brugere søge efter leverandører i deres område. 

 

Du vil opdage, at processen involverer en Alfa-version af det opdaterede værktøj i Coach Center. En Alfa-version betyder, at funktionen ikke er helt færdig – du kan for eksempel kun se dine træninger og ikke oprette nye. Men du kan begynde at bruge versionen og stifte bekendtskab med det nye Cogmed Coach Center!

 

Som forventet, så får vi i disse udfordrende tider mange forespørgsler om at bruge Cogmed på distance, via “Telepractice” eller “Teletherapy”. Hvis du arbejder med coaching på distance, må du gerne tilføje det til din beskrivelse på kortet for Find Provider.

 

Vi håber, at funktionen, der kan gøre dig synlig for potentielle Cogmed-brugere, er et godt første skridt i den opdaterede Cogmed-oplevelses spændende fremtid.

 

Vi holder dig opdateret om vores arbejde fremover og den kommende lancering af den nye Cogmed.  

Og husk: Cogmed virker!

info.dk@pearson.com

top