ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Sprog og motorik

spra_kocharbetsterapi_2

Fokus på sprog, sensorisk bearbejdning og motorik

Mange af vores test overskygges af de mere velkendte neuropsykologiske instrumenter. Det vil vi gerne lave om på. Derfor har vi samlet en mængde materiale omkring vores test til vurdering af sprog, motorik og sensorisk bearbejdning.   Her finder du bl.a. casestudier baseret på Movement ABC og Sensory Profile samt et interview med logopæd Astrid Frylmark. Husk også at tilmelde dig vores webinarer om henholdsvis sensorisk bearbejdning og sprogforstyrrelse.  

Logopæder bidrager med unikke kompetencer i udredningsarbejde 

Logopæder besidder unikke kompetencer inden for sprogudvikling og kommunikation, som ofte er nødvendig, hvis man skal kunne stille den rigtige diagnose, fx ved NPF-udredninger. Derfor arbejder det svenske Logopedförbundet i dag for, at logopæder skal have en obligatorisk rolle i elevsundhedsteams og neuropsykiatriske teams.  

Vi har interviewet en af Sveriges mest erfarne logopæder, Astrid Frylmark, om hendes kliniske erfaring og syn på nogle af de udfordringer, som logopæder møder i dagens samfund. I dette interview kommer hun med kliniske tips til udredningen af børn med flere sprog og personer med formodet NPF-problematik. Hun fortæller om logopædfagets vækst i Sverige, logopædens vigtige rolle i udredningsteams, fordelene ved at have adgang til kvantitative testinstrumenter samt om de udfordringer, som følger med et teknikintensivt samfund.  

Psykometriske grundbegreber

Vores testudviklingsafdeling for Pearson Clinical i Danmark, Norge og Sverige har skrevet en artikel om nogle af de vigtigste psykometriske begreber. Du får fx mere at vide om standardfejl, percentiler, konfidensintervaller og validitet.    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have aktuel information om vores test og kurser? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

top