ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

ADHD

Om ADHD

ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) er en neuropsykiatrisk funktionsnedsættelse, som indebærer problemer med at koncentrere sig, regulere sit aktivitetsniveau og styre sine impulser. Det er også almindeligt at have problemer med at komme i gang med aktiviteter. Symptomerne viser sig ofte i en ung alder og påvirker den daglige funktion inden for flere områder: skole, arbejde og social interaktion.

Et almindeligt forekommende problem i forbindelse med ADHD er nedsat eksekutiv funktion. Vi har flere test, som måler eksekutive funktioner. Delis-Kaplan Executive Function System (D-KEFS) er et testbatteri, som måler eksekutiv funktion hos børn og voksne.

Inden en eventuel testning med D-KEFS kan det være til hjælp at administrere en vurderingsskala, som måler eksekutive funktioner. Brown Executive Function/Attention Scales (Brown EF/A) er primært udviklet til at blive brugt som screening i en kortlægning af problemer med eksekutive funktioner og ADHD.

Eftersom der foreligger en høj grad af komorbiditet mellem ADHD og andre udviklingsrelaterede og psykiatriske sygdomme, er det vigtigt at være opmærksom på andre psykiatriske symptomer i forbindelse med en ADHD-vurdering. Ved hjælp af den svenske version af Behavior Assessment System for Children, Third Edition (BASC-3) kan adfærdsafvigelser og tegn på psykisk sygdom kortlægges, og styrker og svagheder kan ligeledes tydeliggøres. BASC-3 har også et specifikt indeks, som afhængigt af hvilke symptomer der er tale om, giver en indikation af, om der kan være tale om ADHD. En analyse af resultaterne fra BASC-3 giver også et større indblik i, om problematikken kan forbindes med andre diagnostiske kriterier i ICD-10 eller DSM-5.

Leder du efter værktøj til kortlægning af opmærksomhedsproblemer, og hvordan de kan bruges i dit arbejde? Så klik på linkene nedenfor, eller kontakt en af vores produktspecialister for at få en gratis præsentation.

Book en produktpræsentation

Har du spørgsmål til vores produkter? Eller vil du booke en produktpræsentation? Kontakt vores produktspecialister!

top