ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Adaptiv adfærd

Om adaptiv adfærd

Med adaptiv adfærd menes personers indlærte færdigheder, og hvordan disse lever op til samfundets forventninger. Det kan handle om adfærd i hverdagen som at planlægge og gennemføre madlavning, at gøre rent derhjemme eller at interagere med mennesker i hverdagssituationer som fx ved kassen i supermarkedet. Ved gode adaptive evner lever en persons daglige funktion op til kravene i det miljø, vedkommende befinder sig i, og personen har en bedre evne til at skabe funktionelle relationer til andre mennesker. Ved mistanke om intellektuel funktionsnedsættelse er det meget vigtigt, at man – ud over at undersøge den generelle kognitive evne – også udreder personens adaptive evner.

Har du brug for et instrument til at undersøge den adaptive adfærd hos små børn? Bayley Scales of Infant and Toddler Development-Third Edition (Bayley-III) bidrager til en nuanceret forståelse for et barns udvikling inden for en række forskellige områder.

Et instrument, der er almindeligt at bruge ved vurdering af adaptiv adfærd, er Vineland. Vineland Adaptive Behavior Scales (Vineland-3) identificerer styrker og svagheder med stor præcision og hjælper dig med at vurdere adaptiv adfærd hos børn og unge med intellektuelle og udviklingsmæssige funktionsvariationer, autismespektrumforstyrrelser, ADHD og adfærdsforstyrrelser.

Vil du vide mere om test, som måler adaptive evner, og hvordan de kan bruges i dit arbejde? Så klik på linkene nedenfor, eller kontakt en af vores produktspecialister for at få en gratis præsentation.

Book en produktpræsentation

Har du spørgsmål til vores produkter? Eller vil du booke en produktpræsentation? Kontakt vores produktspecialister!

top