ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Sprogudvikling

Om sprogudvikling

Sproget er et af barnets vigtigste værktøjer hele livet igennem. Ud over at skabe et grundlag for kommunikation, så skaber det også et tilhørsforhold og en identitet. Den sproglige udvikling er en livslang proces, som begynder allerede inden fødslen, og den mest kritiske periode er fra fødsel og indtil barnet er syv år. Et barn lærer at bruge sproget i samarbejde med sine omgivelser, og det er vigtigt at støtte barnets sprogudvikling.

En sprogforstyrrelse indebærer, at barnets sprogforståelse er kraftigt nedsat sammenlignet med den hos jævnaldrende børn. Det kan påvirke både barnets skolegang og sociale liv. Sprogforstyrrelsen kan omfatte problemer med både sprogproduktion og sprogforståelse.

Børn er forskellige, og deres sprogudvikling kan variere, men der er også mønstre for, hvordan sprogudviklingen hos børn plejer at se ud. En sprogforstyrrelse kan have mange forskellige årsager. Med Clinical Evaluation of Language Fundamentals-Fourth Edition (CELF-4) kan du opdage sprog- og kommunikationsforstyrrelser hos børn og unge.

Vil du vide mere om andre test, som måler ordforråd og grammatisk forståelse, og hvordan de kan bruges i dit arbejde? Så klik på linkene nedenfor, eller kontakt en af vores produktspecialister for at få en gratis præsentation.

Book en produktpræsentation

Har du spørgsmål til vores produkter? Eller vil du booke en produktpræsentation? Kontakt vores produktspecialister!

top