ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Intelligens

Om intelligens

Begrebet intelligens er gennem tiderne blevet defineret på mange forskellige måder, og teorier om menneskets intelligens har haft forskellige udgangspunkter, fx i udviklingspsykologi, neuropsykologi og kognitionspsykologi. Forskere fremhæver ofte evnen til at tænke logisk og abstrakt, evnen til at tilegne sig viden og bruge den på en målrettet måde samt evnen til at tilpasse sig til nye situationer.

For at give et mål på intelligensniveau, eller kognitiv evne, anvender man ofte en intelligenstest. Testen består af en række items (spørgsmål), som kræver evnen til at tænke abstrakt og logisk og er ofte inddelt i flere dele: numeriske, verbale og spatiale.

Ravens matricer er en internationalt velkendt ikke-verbal test af generel intelligens, som er blevet brugt i mere end 70 år. Raven’s 2 er en revideret udgave, som kan anvendes i såvel kliniske som erhvervspsykologiske sammenhænge og udgør den internationalt set generelt anerkendte standard for ”g-test”. Ud over Raven’s 2 anvender psykologer ofte en af Wechslerskalaerne, WPPSI, WISC eller WAIS, for en mere omfattende vurdering af kognitiv funktion.

Vil du vide mere om flere velkendte test til vurdering af børn og unges kognitive evner, og hvordan de kan bruges i dit arbejde? Så klik på linkene nedenfor, eller kontakt en af vores produktspecialister for at få en gratis præsentation.

Book en produktpræsentation

Har du spørgsmål til vores produkter? Eller vil du booke en produktpræsentation? Kontakt vores produktspecialister!

top