ℹSpørgeskemaer på ukrainsk og russisk: Vi tilbyder gratis versioner af BDI-2, BAI og BYI-II. Læs mere her.

Børn og unge

Om børn og unge

Et barn udvikler sig på sin helt egen måde ind i voksenlivet. I hver fase af opvæksten er visse typer adfærd og færdigheder centrale inden for forskellige udviklingsområder. Det kan bl.a. dreje sig om barnets motorik, kognition, sprog, psykosociale evne og moral. Det er almindeligt, at børn ikke er jævnt udviklede i forskellige aspekter af disse områder, og det enkelte barn udvikler sig i sit eget tempo. Men når udviklingen går i stå – især i forhold til andre børn i samme alder – så kan der være tale om en udviklingsforstyrrelse.

Det mest almindelige instrumentet til kortlægning af børns tidlige udvikling er Bayley Scales of Infant and Toddler Development (Bayley-III). En vurdering med Bayley-III bidrager til en nuanceret forståelse af et barns udvikling inden for en række forskellige udviklingsområder.

Hjernen og kroppen forandres meget tidligt i livet. På grund af en større udskillelse af hormoner og modenhed i hjernen kan unge fx have humørsvingninger, problemer med at styre sine impulser og være mere selvbevidste, hyperaktive og trætte. Det sker oftest i kombination med krav på et større ansvar i hjemmet og i skolen. For omgivelserne kan det nogle gange være svært at afgøre, om en teenager fx er deprimeret eller udviser en ”normal” adfærd.

Vores testinstrument Behavior Assessment System for Children, Third Edition (BASC-3) giver en både bred og detaljeret forståelse for forskellige typer adfærd, tanker og følelser hos børn og unge. Skalaerne registrerer, hvordan forholdet mellem en elev og omgivelserne er, hvilket er vigtigt for at forstå, hvordan barnet fungerer og har det i skolen.

Vil du vide mere om andre test, som undersøger børn og unges udvikling, og hvordan de kan bruges i dit arbejde? Klik på linkene nedenfor, eller kontakt en af vores produktspecialister for at få en gratis præsentation.

Book en produktpræsentation

Har du spørgsmål til vores produkter? Eller vil du booke en produktpræsentation? Kontakt vores produktspecialister!

top